top of page

Brennende kjærlighet - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 27. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 10. feb.

Brennende kjærlighet er en tradisjonell dansk rett som kombinerer potetmos og flesk. Den serveres ofte på Valentinsdagen og gjerne med stekt eple eller syltede rødbeter til. Her kommer en forenklet turutgave som passer hele året og for turgåere i alle aldre.


Dette var for første gang jeg laget potetmos fra bunnen av på primus. Det var superenkelt, og så mye bedre enn posevarianten - det skal jeg gjøre igjen! Toppet med digg bacon og løkblanding, ble maten en stor suksess.

Tretallerken med brennende kjærlighet bestående av potetmos bacon og løk laget på stormkjøkken

Ingredienser for 2 personer:

  • 10 mandelpoteter, blanding av div størrelser

  • 50 gram smør

  • 250 gram baconbiter

  • 2 sjalottløk

  • Ca. 10 cm purrebit

  • Persille

  • Vann

 

Hvordan lage brennende kjærlighet på primus:

Hjemme:

  1. Skrell mandelpoteter og kutt de i små biter. Kutt sjalottløk og purre i små biter. Finhakk persillen

  2. Pakk alt i poser eller bokser.

 På tur:

  1. Hell ca. 0,5 liter vann i en kjele og hell potetbitene oppi. Kok opp under lokk. La koke i ca. 7-8 minutter, eller til de er møre. Ta av kjelen av varmen og la potetene bli liggende i vannet.

  2. Sett over stekepannen og hell oppi baconbiter, løk og purre. Stek til baconet er gjennomstekt og mykt. Senk varmen helt ned.

  3. Hell vannet av potetene, tilsett smør og mos med gaffel.

  4. Sett potetmos på tallerken, topp med baconblandingen, strø over persille og nyt!

  

Tips:

  • Du kan bruke andre potettyper, men da helst av den melne sorten. Eller evt. posepotetmos.

  • Pølser passer også kjempegodt til denne retten.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page