Hvis du liker smaksrik og mettende frokost, så kan dette være retten for deg. Den smakte i hvert fall veldig godt, en litt hustrig høstmorgen. Jeg likte godt kombinasjonen av det søte, salte, myke og sprø - skikkelig digg turmat.
Ingredienser – Cowboy frokost for 2:
100 g skogsbacon
2 egg
1 stor tomat
6 cherrytomater
1 stor sopp
0,5 boks hermetiske tomatbønner
2 skiver landbrød
Smør
Fremgangsmåte:
Stek brødskivene i smør til de har fått litt farge. Legg til side.
Skjær sopp og stor tomat i 2 deler. Tilsett litt mer smør i pannen og stek sopp og tomatene til de soppen har fått farge. Legg soppen til side, og tilsett baconet. La tomatene steke med til de er myke.
Legg så tomatene og baconet til side, og tilsett mer smør. Knekk eggene, ett etter ett oppi pannen – forsiktig, for å beholde hele plommer.
Stek med lokk over til eggehviten har stivnet. Ta de forsiktig ut av pannen og legg til side.
Varm opp tomatbønner i pannen. Når de er varme, legger du bacon, tomater, sopp og egg oppå, og varmer alt opp under lokk.
Krydre med litt salt og pepper og server med ristet landbrød.