Creamy Garlic Chicken - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 24. mars
- 1 min lesing
Jeg prøvde denne rette hjemme en dag da jeg fikk besøk. Jeg synes den var så god at jeg bestemte meg for å teste den på tur. Her er en noe forenklet turvariant som passet fint å lage på primus. Jeg serverte den med pasta, men både ris, bulgur og couscos hadde fungert fint.

Ingredienser for 2 sulte voksne:
400 gram kyllingfillet i strimler
Tortellini pasta fersk, 2 porsjoner
1,5 dl fløte
1 stk kyllingfond
2 ss hvetemel
0,25 ts cajennepepper
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts salt
Pepper
ca. 10 cm purre
Olje til steking
Vann til pastakoking
Parmesan revet
Salatpose
Cherrytomater
Hvordan lage Creamy Garlic Chicken på primus:
Hjemme:
Bland sammen hvetemel og krydder i en plastpose. Tilsett kyllingen og bland godt.
Kutt purre i tynne skiver. Riv parmesan. Pakk i poser eller bokser.
På tur:
Varm opp olje i en stor kjele på medium til høy varme. Stek kyllingen i 2 omganger til den har blitt gylden. Legg til side på en tallerken. Den skal ikke være gjennomstekt, bare få gylden farge.
Varm opp mer olje og stek purren til den har myknet.
Tilsett kyllingen, fløten og fond og småkok til kyllingen er gjennomstekt og sausen har tyknet. Ta av varmen og legg på et lokk.
Kok opp vann i den andre kjelen, tilsett pasta og kok etter anvisning på pakken. Du behøver ikke salt i vannet, det er nok saltsmak av kyllingen.
Hell av vannet og server sammen med kyllingen og litt salat. Dryss over revet parmesan og nyt!