top of page

Eplekake med vaniljesaus

Dette er en veldig enkel eplekake å servere på tur - som kan lages både på primus og på bål.


Hemmeligheten er å ha med rester av kake eller muffins, og blande med epler du steker i aluminiumsfolie på tur. Skikkelig godt ble det ihvertfall!


Ingredienser - til 1 person:


  • 1 eple i biter

  • ca. 1 ss sukker

  • Kanel

  • Kake / muffins - f.eks. 1 stor, 2 små muffins

  • 2 ss smør

  • Aluminiumsfolie


Fremgangsmåte:


  1. Skjær eplet i små biter og legg i en plastpose. Hell sukker og kanel oppi og rist godt til eplebitene er dekket.

  2. Legg eplene på aluminumsfolie, og legg en klatt smør oppå. Lukk igjen folien, og legg den på bålet eller som jeg gjorde; oppi en kjele på stormkjøkkenet.

  3. Sjekk ofte, og rør rundt så eplebitene ikke svir seg (for mye) i bunnen. Noe svinn må du nok regne med.

  4. Når eplene begynner å bli myke, tilsetter du kake / muffins i biter, rører rundt, og steker videre til eplene er helt myke og kaken er varm.

  5. Spis kaken enten rett fra folien eller hell den over på en tallerken. Server med vaniljesaus - og kanskje en kopp ingefær og sitronte?!


Tips:

  • De nederste eplebitene kan lett svi seg i bunnen, om varmen er for høy. Legg derfor rikelig med epler i folien, så har du nok å kose deg med.

  • Det gjør ingenting om kaken eller muffinsen blir ødelagt i sekken på veien.

  • Kan også serveres med pisket krem på boks.






bottom of page