Gallete, eller terte på godt norsk, er en dessert du lett imponere noen med, når du server den på tur. Og det er ekstra kjekt at de gjerne skal se rustikke og litt røffe ut – noe mat på primus ofte er.
Denne versjonen er modifisert til å passe til primus. Den originale utgaven bakes hel i ovnen, og har sidene brettet opp. Det fungerer ikke like lett i en stekepanne. Men god var det lell.
Ingredienser – gallete med blåbær for 2:
150 gram hvetemel
100 gram smør
30 gram sukker
Ca. 1 ss kaldt vann
Blåbær
Vaniljekrem
Melis
Fremgangsmåte:
(Hjemme)
Ha mel og sukker i en kjøkkenmaskin med kniver og tilsett smøret. Kjør blandingen til det akkurat har blitt blandet. Tilsett vann til deigen har samlet seg.
Pakk deigen inn i plast, og plasser i kjøleskapet.
(På tur)
Strø litt mel på en fjøl eller litt bakepapir, og kjevle ut halvparten av deigen av gangen. Her kan du bruke vannflasken din som kjevle.
Stek deigen i smør i stekepannen over medium varme. Når deigen har blitt gylden på undersiden snur du den, smører vaniljekrem utover og strør over blåbær. Legg over lokk og stek videre til bunnen er gjennomstekt og vaniljekremen og blåbærene er varme.
Ta forsiktig ut av pannen, dryss over melis, og nyt med en god kopp kaffe!
Tips:
Du kan erstatte blåbær med f.eks. jordbær.