Her kommer en oppskrift på varm og god suppe som du kan ta med deg ferdiglaget på tur, i en termos. Gresskar har en mild smak og det passer derfor godt med til bacon til. Jeg stekte baconet og ristet gresskarkjernene på primus på tur, men det kan du gjøre hjemme før du drar, og dermed gjøre retten enda enklere å servere. God turmat ble det i hvert fall!
Ingredienser – Gresskarsuppe for 3:
1 Butternut gresskar
1 løk
1 hvitløk
Olivenolje
7 dl kyllingkraft eller buljong (avhengig av hvor stort gresskaret ditt er)
1 dl matfløte
150 gram baconbiter
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
(Hjemme)
Sett ovnen på 200 grader. Del gresskaret i to og rens det for frø og slintrer. Del løken i to, og skjær av toppen av hvitløken.
Legg alt på en ovnsplate dekket med bakepapir. Ringle over litt olivenolje, salt og pepper.
Bak grønnsakene i ca. 1 time til gresskarkjøttet er mykt.
Mens grønnsakene baker, renser du gresskarfrøene, skyller under vann, og legger utover et papir for å tørke.
Avkjøl det litt, før du begynner å ta ut kjøttet med en skje. Klem hvitløksfeddene og løken ut av skallet. Plasser grønnsakene i en kjele og tilsett buljongen. Bruk stavmikser til du har en glatt suppe. Smak til med fløte, salt og pepper, og evt. mer kraft eller vann. Dette avhenger av hvor stort gresskaret ditt er.
Varm opp og hell over på termos. Pakk frøene i en pose el.
(På tur)
Rist gresskarfrøene i en tørr stekepanne, til de har fått en gylden farge. Sett til side.
Tilsett baconbitene i pannen og stek til de er sprø.
Hell suppe oppi en tallerken, og topp med gresskarfrø og bacon. Nyt!
Tips:
Suppen kan serveres rett fra en mattermos med bred åpning.
Du kan ta med ferdigstekte baconbiter i en beholder, og så helle de oppi suppen ute på tur. Hvis de ligger oppi sammen med suppen for lenge, vil den få veldig sterk smak av baconet.
Gresskarkjernene kan du steke i stekeovnen samtidig som grønnsakene. Hel da over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.