Grønnsakssuppe med kjøttboller - OnePot på primus
- Maggy Elva Solberg
- 24. jan.
- 1 min lesing
Denne suppen varmet godt, og smakte digg, på tur i skogen en januardag. Det er veldig kjekt å kunne lage mat på primus med vottene på når det er kaldt. Det kan du med denne retten! Bonus at den er rask å lage og kun krever 3 ingredienser + litt vann.

Ingredienser - per porsjon:
125 gram frossen lapskausblanding
5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 grønnsaksbuljongterning
6 rå kjøttboller
Hvordan lage suppe på primus:
Hjemme:
Pakk med lapskausblanding i en boks eller pose.
På tur:
Kok vann og buljongterninger til de har løst seg opp.
Tilsett lapskausblandingen og la småkoke ca. 5 minutter.
Tilsett kjøttbollene og la alt småkoke i ytterligere ca. 5 minutter. Sjekk om kjøttbollene er gjennomkokt. Server så, og nyt!
Tips:
Du kan også lage denne retten på bål.
Bruk grønnsaker du har hjemme. Kutt de i små biter før du går ut på tur.
Plasser primusen eller stormkjøkkenet på et underlag når det er snø eller is på bakken. Ellers vil den synke ned i snøen / isen når den blir varm.
Bruker du Trangia storkjøkken (som jeg gjorde her) kan du bruke et sitteunderlag av plast.
Bruker du gassbrenner som har varmeelementet nærmere bakken, så vil jeg anbefale deg å bruke en treplate el. som underlag. Ellers kan plastliggeunderlaget smelte.