top of page

Grønnsakssuppe med kjøttboller - OnePot på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 24. jan.
  • 1 min lesing

Denne suppen varmet godt, og smakte digg, på tur i skogen en januardag. Det er veldig kjekt å kunne lage mat på primus med vottene på når det er kaldt. Det kan du med denne retten! Bonus at den er rask å lage og kun krever 3 ingredienser + litt vann.


Ingredienser - per porsjon:

  • 125 gram frossen lapskausblanding

  • 5 dl vann

  • 1 kjøttbuljongterning

  • 1 grønnsaksbuljongterning

  • 6 rå kjøttboller


Hvordan lage suppe på primus:

Hjemme:

  1. Pakk med lapskausblanding i en boks eller pose.

På tur:

  1. Kok vann og buljongterninger til de har løst seg opp.

  2. Tilsett lapskausblandingen og la småkoke ca. 5 minutter.

  3. Tilsett kjøttbollene og la alt småkoke i ytterligere ca. 5 minutter. Sjekk om kjøttbollene er gjennomkokt. Server så, og nyt!


Tips:

  • Du kan også lage denne retten på bål.

  • Bruk grønnsaker du har hjemme. Kutt de i små biter før du går ut på tur.

  • Plasser primusen eller stormkjøkkenet på et underlag når det er snø eller is på bakken. Ellers vil den synke ned i snøen / isen når den blir varm.

  • Bruker du Trangia storkjøkken (som jeg gjorde her) kan du bruke et sitteunderlag av plast.

  • Bruker du gassbrenner som har varmeelementet nærmere bakken, så vil jeg anbefale deg å bruke en treplate el. som underlag. Ellers kan plastliggeunderlaget smelte.




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page