Gul curry med kylling - OnePot på primus
- Maggy Elva Solberg
- 24. feb.
- 1 min lesing
Gul curry med kylling fungerer veldig godt som turmat. Den er mild nok til at de fleste liker den. Med ingrediensene ferdig kuttet kan du enkelt lage deilig asiatisk turmiddag på primus eller stormkjøkken.

Ingredienser:
400 – 600 gram kylling lårfillet
400 ml kokosmelk
2 ss matolje
Gul currypasta, ca 120 gram.
2 gulrøtter
1 løk
1 rød paprika
4 kokefaste poteter
1 boks kokosmelk, 400 ml
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning/ hønsebuljongterning eller fondcup
Inkludert i oppskriften, men jeg sløyfet dette på tur:
2 ts fiskesaus
1 ts sukker
koriander
Hvordan lage gul curry med kylling på primus:
Hell oljen i en stor kjele og varm opp. Ha oppi curry paste og rør til det lukter godt, ca. 1 minutt.
Ha i biter av gulrot, løk og paprika og surr til løken er myk, ca. 5 min.
Ha oppi kokosmelk, vann, buljong, biter av poteter og kylling. La alt småkoke til potetene er møre. Koketiden avhenger av størrelsen på grønnsakene, ca. 20 min tok det hos meg.
Server, og nyt!
Tips:
Hvis du har med fiskesaus og sukker tilsetter du det mot slutten av koketiden. Server med koriander drysset over.
Det enkleste og mest hygeniske er å skjære kyllingen i biter hjemme, og ta de med i en pose eller boks.
Jeg skar også opp grønnsakene hjemme. Neste gang vil jeg koke ris til retten.
Skjær grønnsakene i små biter, så er middagen klar på kun få minutter.