top of page

Gul curry med kylling - OnePot på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 24. feb.
  • 1 min lesing

Gul curry med kylling fungerer veldig godt som turmat. Den er mild nok til at de fleste liker den. Med ingrediensene ferdig kuttet kan du enkelt lage deilig asiatisk turmiddag på primus eller stormkjøkken.

blå turkopp med gul curry med kylling og grønnsaker oppi laget på primus

Ingredienser:

  • 400 – 600 gram kylling lårfillet

  • 400 ml kokosmelk

  • 2 ss matolje

  • Gul currypasta, ca 120 gram.

  • 2 gulrøtter

  • 1 løk

  • 1 rød paprika

  • 4 kokefaste poteter

  • 1 boks kokosmelk, 400 ml

  • 3 dl vann

  • 1 kyllingbuljongterning/ hønsebuljongterning eller fondcup


Inkludert i oppskriften, men jeg sløyfet dette på tur:

  • 2 ts fiskesaus

  • 1 ts sukker

  • koriander


Hvordan lage gul curry med kylling på primus:

  1. Hell oljen i en stor kjele og varm opp. Ha oppi curry paste og rør til det lukter godt, ca. 1 minutt.

  2. Ha i biter av gulrot, løk og paprika og surr til løken er myk, ca. 5 min.

  3. Ha oppi kokosmelk, vann, buljong, biter av poteter og kylling. La alt småkoke til potetene er møre. Koketiden avhenger av størrelsen på grønnsakene, ca. 20 min tok det hos meg.

  4. Server, og nyt!


Tips:

  • Hvis du har med fiskesaus og sukker tilsetter du det mot slutten av koketiden. Server med koriander drysset over.

  • Det enkleste og mest hygeniske er å skjære kyllingen i biter hjemme, og ta de med i en pose eller boks.

  • Jeg skar også opp grønnsakene hjemme. Neste gang vil jeg koke ris til retten.

  • Skjær grønnsakene i små biter, så er middagen klar på kun få minutter.




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page