top of page

Havrekjeks med tranebær og pistasj – stekt på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 15. des. 2024
  • 1 min lesing

Gode kjeks med myk kjerne og smak av jul. Deigen er lett å blande sammen hjemme, og på tur er kjeksene enkle å steke på primus. De passer veldig godt til kaffen på tur, og pleier å gå ned på høykant!

tretallerken med 3 havrekjeks med tranebær og pistasjnøtter stekt på primus

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn, helst lettkokte

  • 2 dl mel

  • 1.5 ts bakepulver

  • 0,5 - 1 ts kanel

  • 1 klype salt

  • 0.5 dl sukker, helst brunt

  • 40 g tranebær

  • 20 g pistasjnøttekjerner

  • 100 g smør

  • 0.5 dl vann

  • Smør til steking


Hvordan steke havrekjeks på primus:

Hjemme:

  1. Smelt smøret, og bland inn vannet.

  2. Rør sammen alt det tørre inkl. tranebær og nøtter, og bland det så inn væsken.

  3. Pakk i en boks eller pose.

På tur:

  1. Smelt smør i en stekepanne over lav varme.

  2. Bruk skje, og legg passe store klatter oppi stekepannen. Klem kjeksene flate med en stekespade el.

  3. Legg på lokk, og stek over lav til middels varme. Snu kjeksene ofte så de ikke svir seg. Kjeksene er ferdige når de er sprø utenpå, og fortsatt myke inni.

  4. Server og nyt!


Tips:

  • Du kan bruke engangshansker, og forme kjeksene i hendene, istedenfor å bruke skje.

  • Det er enklere å spise kjeksene om du lar de kjøle seg ned først, da stivner de og holder fasongen bedre. Men, du har min fulle forståelse om det blir for vanskelig å vente!

  • På tur pleier jeg å starte med å steke kjeksene, så avkjøler de seg mens jeg lager og spiser "ordentlig mat".

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page