Hjemmelaget Kvikk Lunsj - kjeks med mørk sjokolade og appelsin
- Maggy Elva Solberg
- 19. feb.
- 1 min lesing
Her kommer oppskrift på gode hjemmelagde Kvikk Lunsj kjeks med mørk sjokolade og appelsinzest. En påskete variant av den kjente og kjære tursjokoladen.

Ingredienser - til mange, men ikke mange nok, kjeks:
50 gram smør
65 gram melis
0,5 ts vaniljesukker
1 stk egg
160 gram mel
15 gram potetmel
0,5 ts bakepulver
200 gram kokesjokolade 70%
1 appelsin
Fremgangsmåte:
Bruk et rivjern og riv skallet av en appelsin. Legg til side.
Visp mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt i en bolle. Ha i egget og rør godt rundt.
Bland sammen mel, potetmel og bakepulver i en annen bolle, og sikt inn i røren. Rør raskt sammen til en deig.
Del deigen i 2 like store deler. Kjevl hver av de til cirka 0,5 cm tykke kvadrater, med størrelse slik at de passer akkurat til ditt vaffeljern.
Stekes de 2-3 minutter i et varmt vaffeljern. Jeg brukte et belgisk vaffeljern.
Skjær kjeksen i staver umiddelbart, og avkjøl på rist. De blir fort sprø.
Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kjeksen i sjokoladen eller bruk pensel til å dekke de. Legg tilbake på risten.
Dryss over appelsinskall før sjokoladen stivner.
Når sjokoladen har stivnet pakker du de ned og tar med ut på tur - og nyter med feks. en god kopp kaffe.
Tips:
Jeg tegnet omrisset av mitt vaffeljern på et bakepapir, snudde det så rundt, og kjevlet og klemte deigen utover papiret til den passet i fasongen.