top of page

Hjemmelaget Kvikk Lunsj - kjeks med mørk sjokolade og appelsin

  • Maggy Elva Solberg
  • 19. feb.
  • 1 min lesing

Her kommer oppskrift på gode hjemmelagde Kvikk Lunsj kjeks med mørk sjokolade og appelsinzest. En påskete variant av den kjente og kjære tursjokoladen.

Hjemmelaget kvikklunsj med mørk sjokolade og appelsinskall på tretallerken

Ingredienser - til mange, men ikke mange nok, kjeks:

  • 50 gram smør

  • 65 gram melis

  • 0,5 ts vaniljesukker

  • 1 stk egg

  • 160 gram mel

  • 15 gram potetmel

  • 0,5 ts bakepulver

  • 200 gram kokesjokolade 70%

  • 1 appelsin


Fremgangsmåte:

  1. Bruk et rivjern og riv skallet av en appelsin. Legg til side.

  2. Visp mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt i en bolle. Ha i egget og rør godt rundt.

  3. Bland sammen mel, potetmel og bakepulver i en annen bolle, og sikt inn i røren. Rør raskt sammen til en deig.

  4. Del deigen i 2 like store deler. Kjevl hver av de til cirka 0,5 cm tykke kvadrater, med størrelse slik at de passer akkurat til ditt vaffeljern.

  5. Stekes de 2-3 minutter i et varmt vaffeljern. Jeg brukte et belgisk vaffeljern.

  6. Skjær kjeksen i staver umiddelbart, og avkjøl på rist. De blir fort sprø.

  7. Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kjeksen i sjokoladen eller bruk pensel til å dekke de. Legg tilbake på risten.

  8. Dryss over appelsinskall før sjokoladen stivner.

  9. Når sjokoladen har stivnet pakker du de ned og tar med ut på tur - og nyter med feks. en god kopp kaffe.

Tips:

  • Jeg tegnet omrisset av mitt vaffeljern på et bakepapir, snudde det så rundt, og kjevlet og klemte deigen utover papiret til den passet i fasongen.




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page