top of page

Hjemmelaget Kvikk Lunsj - kjeks med sjokoladetrekk

  • Maggy Elva Solberg
  • 13. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 13. mars

Disse kjeksene gikk ned på høykant hjemme, og måtte gjemmes unna for at jeg skulle kunne ta med noen ut på skitur. Det er å ta litt hardt i å kalle de Kvikk Lunsj, men de minner om den kjente og kjære tursjokoladen. Smaken vil jeg si var om mulig enda bedre.


De vil fungere som skismøring for barn som må lokkes til å gå litt til ;)


Hjemmelaget kvikklunsj på tretallerken med snø rundt og ski i bakgrunnen

Ingredienser - til mange, men ikke mange nok, kjeks:

  • 50 gram smør

  • 65 gram melis

  • 0,5 ts vaniljesukker

  • 1 stk egg

  • 160 gram mel

  • 15 gram potetmel

  • 0,5 ts bakepulver

  • 200 gram melkesjokolade


Fremgangsmåte:

  1. Visp mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt i en bolle. Ha i egget og rør godt rundt.

  2. Bland sammen mel, potetmel og bakepulver i en annen bolle, og sikt inn i røren. Rør raskt sammen til en deig.

  3. Del deigen i 2 like store deler. Kjevl hver av de til cirka 0,5 cm tykke kvadrater, med størrelse slik at de passer akkurat til ditt vaffeljern.

  4. Stekes de 2-3 minutter i et varmt vaffeljern. Jeg brukte et belgisk vaffeljern.

  5. Skjær kjeksen i staver umiddelbart, og avkjøl på rist. De blir fort sprø.

  6. Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kjeksen i sjokoladen eller bruk pensel til å dekke de. Legg tilbake på risten.

  7. Når sjokoladen har stivnet pakker du de ned og tar med ut på tur - og nyter med feks. en god kopp kaffe.

Tips:

  • Jeg tegnet omrisset av mitt vaffeljern på et bakepapir, snudde det så rundt, og kjevlet og klemte deigen utover papiret til den passet i fasongen.





Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page