top of page

Hotellfrokost på primus

Det beste med å sove på hotell, er frokostbuffen neste morgen!

tallerken med eggerøre bacon stekt tomat og sopp

Min favoritt del av hotellfrokosten er varmmaten, og da helst egg, bacon, tomat og sopp. Dette fikk jeg lyst til å unne meg en høstmorgen på hytta. For en luksus med frokost i det fri!


Ingredienser:

  • Egg

  • Tomat stor

  • Bacon

  • Aromasopp i skiver

  • Løk i tynne båter

  • Provence krydder

  • Salt

  • Pepper

  • Smør / olje til steking


Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør i en panne over medium varme. Hell oppi skivet sopp og skivet løk i pannen sammen med en tomat delt i to. Strø provencekrydder og salt på tomatene. Stek til soppen er brun og løken er gylden. Sett til side i en kjele.

  2. La tomatene bli igjen i pannen, og tilsett bacon i skiver. Stek til ønsket konsistens.

  3. Legg baconet og tomaten sammen med soppen og løken, og legg på et lokk (f.eks. av aluminumsfolie).

  4. Putt opp smør i pannen, og når det har smeltet, hell oppi eggene (jeg hadde blandet de sammen og helt på flaske før jeg gikk ut). Rør jevnlig, og stek til eggene har blitt til eggerøre.

  5. Ta stekepannen av primusen, sett over kjelen med grønnsakene, og bruk stekepannen som lokk. Varm opp i et par minutter, før du serverer alt på en tallerken, og nyter!




bottom of page