top of page

Hvordan ta oppvasken på tur?

  • Maggy Elva Solberg
  • 3. feb.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 8. feb.

Turmaten er fortært, og oppvasken står igjen. Nødvendig onde etter et godt måltid i friluft. Hvis du legger inn litt innsats så kan du unngå matsøl i sekken.

turtallerken og kjele skittne etter matlaging på bål

Hvordan vasker du opp på tur?

Oppvask på dagsturer:

På dagsturer sverger jeg til våtservietter og do- eller kjøkkenpapir. Med det fjerner jeg det grøvste, før jeg pakker alt ned i en plastpose. Jeg gjør dette for å unngå søl i sekken og for at tallerkener og bestikk i treverk ikke forblir vått for lenge.


Når jeg kommer hjem vasker jeg opp - mye går i oppvaskmaskinen (bl.a. tallerkener, bestikk og kopper i plast) og resten (bl.a. kjeler og stekepanner og utstyr i treverk) tar jeg for hånd. Så er alt klart til nye mateventyr.



Oppvask på overnattingsturer:

Hvis jeg er på en overnattingstur, eller når jeg lager flere måltider i samme stekepanne eller kjele, så vasker jeg opp med varmtvann og oppvaskmiddel.


Jeg har med en liten flaske med oppvaskmiddel og en svamp oppi en lynlåspose. Jeg lar gjerne alt utstyret lufttørke eller så bruker jeg litt do- eller kjøkkenpapir til å tørke det.


Jeg heller av oppvaskvannet godt stykke unna vannkanten. Finner gjerne et område med mye stein eller sand og heller det ut der.

IKEA lynlåspose med flaske zalo og svamp oppi

La gjestene ta oppvasken!

De du er på tur med hjelper ofte gjerne til med oppvasken, som takk for den gode maten. Spesielt de minste gjestene.

tre barn som vasker opp i en balje ute på tur
Barn hjelper gjerne til med oppvasken





Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page