top of page

Kremet gulrotsuppe med lime og koriander - lunsj på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • 20. des. 2024
  • 1 min lesing

Er du ute etter en velsmakende turmatoppskrift til termos?


Denne suppen er et godt alternativ for deg som ønsker noe varmt og næringsrikt til lunsjpausen ute. Den er laget med ingredienser som gulrøtter, ingefær og chili, som gir en smakfull rett til turen. Fløten gjør suppen rundere i smaken, og tilfører kalorier til en ellers kalorifattig rett. Lime setter en fin touch på suppen, og koriander gir en frisk avslutning.


Suppen er lett å forberede hjemme og putte på en termos. Og når du er vel fremme, hell den i en skål, dryss over koriander, og nyt et godt måltid ute i friluft

sort plastturkopp med gulrotsuppe toppet med koriander

Ingredienser - suppe til 4:

  • 800 g gulrøtter

  • 0,5 løk

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 0,5 stk rød chili

  • 3 cm frisk ingefær

  • 8 dl vann + 2 terninger grønnsaksbuljong

  • 3 dl matfløte

  • 1 stk lime

  • Salt og pepper

  • Koriander

  • Olje til steking

 

Hvordan lage kremet gulrotsuppe på termos:

Hjemme

  1. Skrell og skjær gulrøtter, løk, chili, renset ingefær og hvitløk i biter.

  2. Hell olje i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.

  3. Ha i vann og buljongterninger og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.

  4. Kjør suppen glatt med stavmikser.

  5. Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper.

  6. Hell over på termos, og pakk ned koriander i en pose eller en boks.

På tur:

  1. Server suppen i en skål med et dryss av koriander over, eller spis den rett fra termosen.


termos med gulrotsuppe

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page