Kremet gulrotsuppe med lime og koriander - lunsj på termos
- Maggy Elva Solberg
- 20. des. 2024
- 1 min lesing
Er du ute etter en velsmakende turmatoppskrift til termos?
Denne suppen er et godt alternativ for deg som ønsker noe varmt og næringsrikt til lunsjpausen ute. Den er laget med ingredienser som gulrøtter, ingefær og chili, som gir en smakfull rett til turen. Fløten gjør suppen rundere i smaken, og tilfører kalorier til en ellers kalorifattig rett. Lime setter en fin touch på suppen, og koriander gir en frisk avslutning.
Suppen er lett å forberede hjemme og putte på en termos. Og når du er vel fremme, hell den i en skål, dryss over koriander, og nyt et godt måltid ute i friluft

Ingredienser - suppe til 4:
800 g gulrøtter
0,5 løk
2 stk hvitløksfedd
0,5 stk rød chili
3 cm frisk ingefær
8 dl vann + 2 terninger grønnsaksbuljong
3 dl matfløte
1 stk lime
Salt og pepper
Koriander
Olje til steking
Hvordan lage kremet gulrotsuppe på termos:
Hjemme
Skrell og skjær gulrøtter, løk, chili, renset ingefær og hvitløk i biter.
Hell olje i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
Ha i vann og buljongterninger og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser.
Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper.
Hell over på termos, og pakk ned koriander i en pose eller en boks.
På tur:
Server suppen i en skål med et dryss av koriander over, eller spis den rett fra termosen.
