Kremet OnePot pasta med kylling, spinat og soltørket tomat - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 16. jan.
- 1 min lesing
Dette er en super oppskrift å lage på primus, enkelt og kjekt med alt i en kjele, og så smakte den veldig godt. Riktig så god turmat!

Ingredienser - for 2:
175 gram fullkornspasta
200 gram ferdig stekt kyllingbryst
1 pose babyspinat, i grove biter
3 soltørkede tomater, i biter
0,5 rødløk i små terninger
1 hvitløksfedd i små biter
3,5 dl vann + 1 kyllingfondbeger
1 dl matfløte
1 ts Provence krydder
Olje til steking
Salt og pepper
Oppskriften er fra @trinesmatblogg. Jeg lot være å tilsette squash, og glemte å ta med revet parmesan.
Fremgangsmåte:
Hjemme:
Kutt opp løk og hvitløk, og vei opp resten av ingrediensene.
På tur:
Stek løken i olje til den er myk, på medium varme. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden.
Hell oppi vannet, buljongen/fond, soltørket tomat, fløte og provence krydderet. Kok opp og la småkoke til buljongen er oppløst.
Tilsett pasta og la alt koke i ca. 8 minutter. Rør ofte så ingenting svir seg i bunnen.
Tilsett kyllingen og spinaten og la koke med til pastaen er klar, ca. 4 minutter, mens du fortsatt rører av og til.
Smak til med salt og pepper, server og nyt!
Tips:
Hvis du kutter spinat hjemme og pakker den ned i en boks eller pose, så kan du lage retten uten å ta av deg hanskene. Veldig kjekt når det er kaldt ute!