top of page

Kremet OnePot pasta med kylling, spinat og soltørket tomat - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 16. jan.
  • 1 min lesing

Dette er en super oppskrift å lage på primus, enkelt og kjekt med alt i en kjele, og så smakte den veldig godt. Riktig så god turmat!


sort turtallerken med kremet OnePot pasta med kylling spinat og soltørket tomat

Ingredienser - for 2:

  • 175 gram fullkornspasta

  • 200 gram ferdig stekt kyllingbryst

  • 1 pose babyspinat, i grove biter

  • 3 soltørkede tomater, i biter

  • 0,5 rødløk i små terninger

  • 1 hvitløksfedd i små biter

  • 3,5 dl vann + 1 kyllingfondbeger

  • 1 dl matfløte

  • 1 ts Provence krydder

  • Olje til steking

  • Salt og pepper


Oppskriften er fra @trinesmatblogg. Jeg lot være å tilsette squash, og glemte å ta med revet parmesan.


Fremgangsmåte:

Hjemme:

  1. Kutt opp løk og hvitløk, og vei opp resten av ingrediensene.

På tur:

  1. Stek løken i olje til den er myk, på medium varme. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden.

  2. Hell oppi vannet, buljongen/fond, soltørket tomat, fløte og provence krydderet. Kok opp og la småkoke til buljongen er oppløst.

  3. Tilsett pasta og la alt koke i ca. 8 minutter. Rør ofte så ingenting svir seg i bunnen.

  4. Tilsett kyllingen og spinaten og la koke med til pastaen er klar, ca. 4 minutter, mens du fortsatt rører av og til.

  5. Smak til med salt og pepper, server og nyt!


Tips:

  • Hvis du kutter spinat hjemme og pakker den ned i en boks eller pose, så kan du lage retten uten å ta av deg hanskene. Veldig kjekt når det er kaldt ute!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page