Lasagne - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 15. feb.
- 2 min lesing
Jeg hadde lyst til å se om jeg fikk til å lage lasagne på tur, uten å bruke stekeovn. Det gikk ganske bra å gjøre på min trofaste Trangia!
Jeg har også testet å lage en forenklet variant, hvor pastaplatene brekkes i biter og settes oppi sausen istedenfor - oppskriften finner du ved å følge denne linken.

Ingredienser - middag til 2 voksne:
200 gram karbonadedeig
2 gulrøtter
2 store sjampinjong
0,5 løk
1 glass Dolmio al Forno saus
6 pastaplater
Salt og pepper
Olje
Vann
Revet parmesan
Hvordan lage lasagne på primus:
Kutt gulrøtter, løk og sjampinjong i små biter (enten hjemme eller på tur).
Stek karbonadedeig, løk og sjampinjong i pannen til kjøttet er nesten gjennomstekt. Tilsett gulrøttene og la steke noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
I den minste kjelen, hell oppi Dolmiosaus i bunnen, legg så over kjøtt- og grønnsaksblandingen, og deretter pastaplater. Gjenta en gang til. Avslutt med saus og revet parmesan.
I den største kjelen, hell oppi litt vann, og sett den over middels varme. Legg den minste kjelen forsiktig oppi, og legg på lokk / aluminiumsfolie / stekepannen. Lasagnen bakes i vannbad, til pastaplatene er al dente. Dette tar ca. 50 min.

Tips:
Kjøp ferske pastaplater, da går prosessen mye raskere! Alternativt kan du forkoke pastaplatene i saltet vann før bruk i ca. 5 minutter.
Det trengs lite vann i kjelen. Er det for mye vann, bobler det over og kan både havne oppi lasagnegryten, brenne deg og/eller slokke flammen.
Neste gang skal jeg legge noen steiner el. i nederste kjele, så kjelen med lasagnen står høyere opp, det var vanskelig å få tak i den og løftet den opp fra den nederste kjelen hos meg.