top of page

Lasagne - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 15. feb.
  • 2 min lesing

Jeg hadde lyst til å se om jeg fikk til å lage lasagne på tur, uten å bruke stekeovn. Det gikk ganske bra å gjøre på min trofaste Trangia!


Jeg har også testet å lage en forenklet variant, hvor pastaplatene brekkes i biter og settes oppi sausen istedenfor - oppskriften finner du ved å følge denne linken.


Lasagne laget på primus

Ingredienser - middag til 2 voksne:

  • 200 gram karbonadedeig

  • 2 gulrøtter

  • 2 store sjampinjong

    0,5 løk

  • 1 glass Dolmio al Forno saus

  • 6 pastaplater

  • Salt og pepper

  • Olje

  • Vann

  • Revet parmesan


Hvordan lage lasagne på primus:

  1. Kutt gulrøtter, løk og sjampinjong i små biter (enten hjemme eller på tur).

  2. Stek karbonadedeig, løk og sjampinjong i pannen til kjøttet er nesten gjennomstekt. Tilsett gulrøttene og la steke noen minutter til. Smak til med salt og pepper.

  3. I den minste kjelen, hell oppi Dolmiosaus i bunnen, legg så over kjøtt- og grønnsaksblandingen, og deretter pastaplater. Gjenta en gang til. Avslutt med saus og revet parmesan.

  4. I den største kjelen, hell oppi litt vann, og sett den over middels varme. Legg den minste kjelen forsiktig oppi, og legg på lokk / aluminiumsfolie / stekepannen. Lasagnen bakes i vannbad, til pastaplatene er al dente. Dette tar ca. 50 min.

Lasagne lag av pastaplater og kjøttsaus på primus

Tips:

  • Kjøp ferske pastaplater, da går prosessen mye raskere! Alternativt kan du forkoke pastaplatene i saltet vann før bruk i ca. 5 minutter.

  • Det trengs lite vann i kjelen. Er det for mye vann, bobler det over og kan både havne oppi lasagnegryten, brenne deg og/eller slokke flammen.

  • Neste gang skal jeg legge noen steiner el. i nederste kjele, så kjelen med lasagnen står høyere opp, det var vanskelig å få tak i den og løftet den opp fra den nederste kjelen hos meg.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page