top of page

Mac n Cheese

  • Maggy Elva Solberg
  • 3. nov. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 7. nov. 2024

Mac'n'Cheese er en mild og snill pastarett som mange barn liker godt. Den er også enkel å lage på tur, spesielt om du kan ta med rester av makaroni hjemmefra.

Ingredienser

  • 200 gram kokt makaroni, eller 100 gram ukokt.

  • 2 ss hvetemel

  • 3 ss smør

  • 2 dl vann + 25 gram melkepulver (eller 2 dl melk)

  • 0,5 ts muskat

  • 100 gram revet ost

  • Salt og pepper


Fremgangsmåte:

  1. Hvis du har ukokt makaroni med på tur, kok den i godt saltet vann og sil av vannet.

  2. Smelt smøret i en kjele på middels til lav varme og ha i melet. Rør godt rundt og la det putre i noen minutter for å fjerne melsmaken.

  3. Ha i litt og litt melk og la det koke opp mellom hver gang.

  4. Smak til med salt, pepper og muskat.

  5. Ha i osten og rør til den har smeltet.

  6. Hel deretter oppi makaronien og bland godt. Server og nyt!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page