OnePot kylling med ris og gulrøtter - på primus
- Maggy Elva Solberg
- for 1 døgn siden
- 1 min lesing
Jeg synes det er kjempekjekt å lage alt-i-ett gryter når jeg lager mat ute. Denne smaks- og fargerike OnePot retten ble til etter en opprydding i kjøleskapet. Gulrøttene ga en nydelig sødme Digg "restemat" på tur!

Ingredienser:
1 stor gulrot revet
0,5 løk finhakket
1 fedd hvitløk
1 boil-in-bag rispose
200 gram kylling ferdig stekt fra butikken
1 kyllingbuljong / fond
ca. 3 dl vann
Parmesan
Persille finhakket
Salt og pepper
Olje til steking
Hvordan lage OnePot kylling med ris og gulrøtter - på primus:
Riv gulrot og finhakk løk og hvitløk. Dette gjorde jeg hjemme.
I kjele på medium varme, tilsett litt olje og stek gulrot og løk i ca. 5 minutter eller til løken er myk.
Tilsett hvitløk og stek med i 1 minutt.
Hell oppi vann og tilsett kyllingbuljongen og kok opp.
Tilsett innholdet fra risposen og kok i ca. 10 min før du tilsetter ferdig stekt kylling i biter. Tilsett evt. mer vann hvis nødvendig.
Kok i ca. 2-5 minutter til, eller til risen er ferdig.
Tilsett revet parmesan og persille, rør rundt, smak til med salt og pepper og nyt!
Tips:
Her kan du bruke den risen du liker best, men sjekk koketiden på pakken. Jeg valgte å teste boil-in-bag varianten, siden den kokte raskest av de typene jeg hadde hjemme.
Hold igjen på buljongen / fond om du vil ha en litt mildere smak - f.eks. hvis du skal servere retten til barn.
