top of page

OnePot kylling med ris og gulrøtter - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • for 1 døgn siden
  • 1 min lesing

Jeg synes det er kjempekjekt å lage alt-i-ett gryter når jeg lager mat ute. Denne smaks- og fargerike OnePot retten ble til etter en opprydding i kjøleskapet. Gulrøttene ga en nydelig sødme Digg "restemat" på tur!

Ingredienser:

  • 1 stor gulrot revet

  • 0,5 løk finhakket

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 boil-in-bag rispose

  • 200 gram kylling ferdig stekt fra butikken

  • 1 kyllingbuljong / fond

  • ca. 3 dl vann

  • Parmesan

  • Persille finhakket

  • Salt og pepper

  • Olje til steking


Hvordan lage OnePot kylling med ris og gulrøtter - på primus:

  1. Riv gulrot og finhakk løk og hvitløk. Dette gjorde jeg hjemme.

  2. I kjele på medium varme, tilsett litt olje og stek gulrot og løk i ca. 5 minutter eller til løken er myk.

  3. Tilsett hvitløk og stek med i 1 minutt.

  4. Hell oppi vann og tilsett kyllingbuljongen og kok opp.

  5. Tilsett innholdet fra risposen og kok i ca. 10 min før du tilsetter ferdig stekt kylling i biter. Tilsett evt. mer vann hvis nødvendig.

  6. Kok i ca. 2-5 minutter til, eller til risen er ferdig.

  7. Tilsett revet parmesan og persille, rør rundt, smak til med salt og pepper og nyt!


Tips:

  • Her kan du bruke den risen du liker best, men sjekk koketiden på pakken. Jeg valgte å teste boil-in-bag varianten, siden den kokte raskest av de typene jeg hadde hjemme.

  • Hold igjen på buljongen / fond om du vil ha en litt mildere smak - f.eks. hvis du skal servere retten til barn.



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page