top of page

Ostekake med appelsin og Kvikk Lunsj - på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • 18. mars
  • 1 min lesing

Ostekake på glass er en super dessert å servere, også på tur. Her helte jeg ostefyllet i en mattermos og tok med ingrediensene til ostekakebunnen i en pose. Smakte helt nydelig!

2 stettglass med ostekake med appelsin og kvikk lunsj

Ingredienser til 3 porsjoner:

  • 6 Bixit kjeks

  • 2 pk Kvikk Lunsj

  • 100 gram kremost naturell

  • Pisket krem, ca. 0,5 boks

  • 0,5 appelsin

  • 5 ss melis


Hvordan lage ostekake med appelsin og Kvikk Lunsj:

Hjemme:

  1. Rør sammen kremost og melis.

  2. Riv det oransje skallet av en kvart appelsin og tilsett i kremostblandingen, sammen med saften av appelsinen.

  3. Tilsett pisket krem og vend forsiktig inn. Smak deg frem til hvor mye du vil tilsette - jeg brukte ca. 0,5 boks ferdig pisket krem.

  4. Hell over på mattermos.

    Skjær resterende kvart appelsin i tynne skiver og legg i en boks.

  5. Put kjeks og Kvikk Lunsj i en pose.

På tur:

  1. Knus kjeksen og sjokoladen ved å bruke vannflaske el. Jeg valgte å ha noen biter store for litt tyggemotstand.

  2. Putt kjeksblanding nederst i glasset og topp med ostekrem.

  3. Pynt med Kvikk Lunsj og appelsinskive, og nyt!



Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page