Skikkelig god pastarett - kremet og frisk på en gang.
Oppskriften fant jeg på NRK, og modifiserte den litt til å passe til å lage på primus med en brenner.
Ingredienser - for 2 personer:
250 gram fersk pasta
2 hvitløkfedd
35 g smør
2 sitroner (revet skall fra 2 sitroner, saft fra 1 sitron)
2 dl fløte
5 ss revet parmesan + noen skiver til servering
Litt persille
Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
(Hjemme)
Finhakk hvitløk og legg i en boks med smøret.
Riv parmesan og skallet på sitronene (kun det gule) og bland med fløte, sitronsaft, salt og pepper i en vanntett beholder.
(På tur)
Kok opp saltet vann i den minste kjelen og kok den ferske pastaen i 1-2 minutter. Ta kjelen av varmen og legg til side.
Finn frem den største kjelen og smelt smøret med hvitløken og stek over svak varme til hvitløken har myknet.
Tilsett fløteblandingen og kok opp. Legg fløteblandingen til side og sett pastaen tilbake over varmen og kok til den er nesten al dente (pastaen koker ferdig i sausen).
Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet, før du heller av resten.
Legg pastaen oppi fløteblandingen og kok til pastaen er klar. Hell evt. oppi litt pastavann hvis sausen blir for tykk.
Server den varme pastaen med skiver av parmesan, persille om du har, og gjerne litt mer pepper og nyt!