top of page

Pepperkaker og blåmuggost-dip – turmatdessert på primus, med smaken av jul

  • Maggy Elva Solberg
  • 15. des. 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 16. des. 2024

Når du er ute på tur og ønsker litt annerledes turmat, kan en blåmuggost-dip med pepperkaker være et godt alternativ. Den kremete blåmuggosten smeltet på primus, kombinert med de krydrede pepperkakene, gir en interessant balanse mellom salt og søtt. Denne turmaten er enkel å lage og gir en hyggelig pause på turen.


Jeg er i utgangspunktet ingen stor fan av blåmuggost. Men ved å smelte blåmuggosten på primus, så synes jeg smaken blir mildere, og dermed mye bedre. Så test gjerne denne litt annerledes desserten neste gang du skal ut!


pepperkakemann dyppet oppi blåmuggostdip smeltet i kjele på primus

Ingredienser:

  • Blåmuggost

  • Pepperkaker

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg osten i en kjele – helst med non-stick belegg for at den ikke svir seg.

  2. Varm osten over lav varme, til den er delvis smeltet og myk. Dette går fort, så pass på!

  3. Dypp pepperkaker i den varme osten og hent opp biter av ostesausen. Nyt!

 

Tips:

  • Hvis du vil kan du bytte ut pepperkakene med litt småbiter av bagetter eller annet brød, men pepperkakene gir en herlig søt og krydret kontrast.

  • Denne dippen fungerer også godt som en del av en liten forrett, spesielt på turer med flere personer.





 

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page