top of page

Piadina - italienskt tynnbrød med pesto og mozzarella

  • Maggy Elva Solberg
  • 27. mars
  • 1 min lesing

Ferdigstekte piadinabrød fra butikken er kjempebra turmat, spesielt om du ønsker deg et alternativ til den tradisjonelle brødskiven. Her varmet jeg den opp i et toastjern på primus, og fylte med digge italienske smaker.


Piadina kan du også varme med fyll, som f.eks. med kylling, ost og paprika.


Hva er Piadina?

Piadina er en populær gatemat i Italia, spesielt i Romagna-regionen. Den kan minne om både quesadilla fra Mexico og kebab fra Midtøsten. Piadina er et mykt flatbrød som stekes på en tradisjonell panne og fylles med deilig skinke, mozzarella eller andre smakfulle ingredienser. Etter fylling brettes den sammen, og er klar til å nytes!

piadinabrød med pesto mozzarella tomat og basilikum på trefjøl

Ingredienser:

  • Piadinabrød fra Eldorado

  • Grønn pesto

  • Mozzarellakule

  • Tomat

  • Fersk basilikum

  • Salt og pepper


Hvordan lage piadina på primus:

(Hjemme):

  1. Skjær mozzarella og tomat i skiver og pakk i tett beholder eller pose.

  2. Pakk med noen blader fersk basilikum og krydder.

På tur:

  1. Varm brødet i et toastjern eller stekepanne i noen minutter på svak varme. Snu et par ganger.

  2. Smør på pesto, og dekk med ost- og tomatskiver.

  3. Krydre med salt og pepper og legg på fersk basilikum.

piadina i toastjern




Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page