Piadina - italienskt tynnbrød med kylling, ost og paprika - på bål
- Maggy Elva Solberg
- 3. mars
- 1 min lesing
Her om dagen fant jeg ferdigstekte piadinabrød i butikken, som kun skulle varmes i 2-3 minutter i ovnen. Perfekt turmat tenkte jeg da, og tok med en pakke for å prøve. Jeg testet bl.a å lage den på bål pakket i folie, og ble ikke skuffet! Skikkelig god lunsj, og et fint alternativ til den tradisjonell toasten.
Hva er Piadina?
Piadina er en populær gatemat i Italia, spesielt i Romagna-regionen. Den kan minne om både quesadilla fra Mexico og kebab fra Midtøsten. Piadina er et mykt flatbrød som stekes på en tradisjonell panne og fylles med deilig skinke, mozzarella eller andre smakfulle ingredienser. Etter fylling brettes den sammen, og er klar til å nytes!

Ingredienser:
Per brød:
1 Piadinabrød fra Eldorado
Aioli
1,5 Norvegia skivet
3 kyllingpåleggskiver med paprika og urter
Søt paprika i strimler
Hvordan lage piadina på bål:
Hjemme:
Smør aioli på innsiden av brødet, jeg smurte kun én halvmåne.
Legg på ost, kylling og paprika.
Pakk inn i dobbel aluminiumsfolie.
På tur:
Varm brødet i aluminiumsfolien på bålet til osten har smeltet, og nyt!
Tips:
Siden du steker brødet på bålet behøver du ikke å steke det før du fyller det.
Hvis maten er nærme åpne flammer så er det lurt på snu pakkene ofte for å unngå at de blir svidd.
Dobbel aluminiumsfolie beskytter maten litt bedre fra å bli brent, enn om du har enkelt lag.
