top of page

Pinsa med hvit saus, chevre og ruccula - digg turmat på primus!

  • Maggy Elva Solberg
  • 23. jan.
  • 1 min lesing

Oppdatert: 27. jan.

Pinsa altså! Jeg smakte nylig pinsa for første gang og ble helt frelst!


Pinsa er et italiensk brød, en slags mellomting mellom pizzabunn og focaccia. Den er sprø på utsiden og myk inni. Du kan bruke den som en pizzabunn, som jeg gjorde, som godt tilbehør til f.eks. suppe eller som en forrett. Jeg kommer helt klart til å prøve flere bruksområder fremover.


Jeg pakket med meg en ferdig stekt pinsa fra butikken som jeg varmet på primus - og la deretter på topping. Superenkel og skikkelig digg mat på tur!

Skjærefjøl med pinsa toppet med hvit pizzasaus chevre ruccula valnøttkjerner og honning stekt på primus

Ingredinser:

  • Pinsabunn

  • Hvit pizzasaus

  • Chevre - Norsk Chevre Naturell Haukeli fra Tine (mild i smaken)

  • Ruccula

  • Akasie honning

  • Valnøttkjerner

  • Olivenolje


Hvordan lage pinsa på primus:

  1. Hell litt olivenolje i stekepannen og spre den utover.

  2. Skjær pinsaen så den passer og legg opp i stekepannen. Ringle over litt olje på toppen av pinsaen.

  3. Stek på lav varme til bunnen er gjennomvarm. Snu ofte så den ikke blir brent.

  4. Ta stekepannen av varmen, smør hvit pizzasaus utover og topp med skiver av chevre. Stek videre et par minutter til du ser at osten begynner å smelte.

  5. Overfør til et stekebrett el. og strø over ruccula, valnøttkjærner og honning - og nyt!


Tips:

  • Akasiehonning i klemflaske stivner i kulden og blir vanskelig å ringle over pinsaen. Ha den i en plastpose og i lommen på jakken din, så unngår du forhåpentligvis problemet.






Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page