top of page

Pizza Mortadella og pistasj - på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 18. mars
  • 1 min lesing

Jeg leste i Aftenposten Vink at Pizza med Mortadellapølse og pistasj var populært hos Oslo's pizzasteder. Så jeg tenkte at det måtte jeg teste på primusen ved neste anledning.


Den smakte veldig godt i fjæra, mild pølse og ost, krønsj fra nøttene og rik smak fra basilikumen.

Pizza Mortadella med pistasj og rød pizzasaus stekt på primus
Pizza Mortadella med pistasj og rød pizzasaus

Ingredienser Pizza Mortadella med pistasj - til 2 sulte voksne:

Alternativ 1:

  • 4 ferdigstekte pizzabunner fra Eldorado fullkorn

  • Rød pizzasaus

  • 1 Mozzarella ball

  • Revet mozzarella

  • 20 gram pistasjkjerner

  • basilikum


Alternativ 2 - som over men erstatt rød pizzasaus med:

  • Olivenolje

  • Salt og pepper


Hvordan lage Pizza Mortadella og pistasj på primus:

Hjemme / på tur:

  1. Hakk pistasjnøttene. Jeg likte at noen var finhakket og noen litt grovere.

På tur:

  1. Spre pizzasaus over bunnen, eller ringle over olivenolje, salt og pepper.

  2. Strø over revet ost og stek på lav til middels varm i en stekepanne med lokk til osten har smeltet.

  3. Legg på skiver av Mozzarella og brettet Mortdellapølse og stek videre i et par minutter.

  4. Topp med pistasjnøtter og basilikum og nyt!


Pizza Mortadella med pistasj og olivenolje
Pizza Mortadella med pistasj og olivenolje

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page