Pizza Mortadella og pistasj - på primus
- Maggy Elva Solberg
- 18. mars
- 1 min lesing
Jeg leste i Aftenposten Vink at Pizza med Mortadellapølse og pistasj var populært hos Oslo's pizzasteder. Så jeg tenkte at det måtte jeg teste på primusen ved neste anledning.
Den smakte veldig godt i fjæra, mild pølse og ost, krønsj fra nøttene og rik smak fra basilikumen.

Ingredienser Pizza Mortadella med pistasj - til 2 sulte voksne:
Alternativ 1:
4 ferdigstekte pizzabunner fra Eldorado fullkorn
Rød pizzasaus
1 Mozzarella ball
Revet mozzarella
20 gram pistasjkjerner
basilikum
Alternativ 2 - som over men erstatt rød pizzasaus med:
Olivenolje
Salt og pepper
Hvordan lage Pizza Mortadella og pistasj på primus:
Hjemme / på tur:
Hakk pistasjnøttene. Jeg likte at noen var finhakket og noen litt grovere.
På tur:
Spre pizzasaus over bunnen, eller ringle over olivenolje, salt og pepper.
Strø over revet ost og stek på lav til middels varm i en stekepanne med lokk til osten har smeltet.
Legg på skiver av Mozzarella og brettet Mortdellapølse og stek videre i et par minutter.
Topp med pistasjnøtter og basilikum og nyt!
