top of page

Ris med kremet kylling – hjemmelaget tørket turmat

Å lage egen tørket turmat selv er gøy! Og det gjør det mulig å lage turmaten akkurat som du selv liker den. Denne egenkomponerte tørkede turmaten har mild og god smak av kremet kylling.


Jeg brukte en dehydrator til å tørke stekt kyllingkjøttdeig og grønnsakene. Du må ikke ha en egen tørkemaskin, det er mulig å tørke mat i en stekeovn med varmluftsfunksjon, så lenge ovnsdøren kan stå litt på gløtt under tørketiden.

Vakuum plastpose med tørket turmat ris kylling paprika brokkoli

Ingredienser:

  • 1,5 dl hurtigris 83 gram

  • Rett i koppen kremet kyllingsuppe

  • 30 gram kyllingkjøttdeig tørket

  • 5 gram tørket spisspaprika

  • 5 gram tørket broccoli

  • 1/4 grønnsaksbuljong terning


  • 3,5 dl varmt vann

  • 5 - 10 ml olivenolje


Fremgangsmåte:

Hjemme

  1. Stekt kjøttdeig og grønnsakene tørkes i mattørker / dehydrator over natten på hhv. 70 og 50 grader.

  2. Før turen veies ingrediensene oppi en pose.

  3. Bland alle ingrediensene i en vakuumpose og fjern luften. Alternativt kan du bruke lynlåspose.

På tur

  1. Blande tørrmaten og varmt vann i f.eks. en mattermos og la stå i ca. 10 minutter.

  2. Tilsett evt. olje, rør rundt og nyt!



Tips:

  • Istedenfor å bruke mattermos, kan du gjerne tilsette vannet rett i vakuumposen og legge den så i en isolasjonspose for å holde maten varm mens den godgjør seg. Min laget jeg ved å klippe en bit av solbeskyttelse til bil, la den dobbelt og brukte tape til å feste den sammen.

  • Det er ikke nødvendig å tilsette olje på slutten - men det smaker mye bedre om det gjør det! Hjemmetørket turmat inneholder lite fett, da det er vanskelig å tørke fett uten at det harskner.

  • Legg til krydder etter eget ønske - hva med å ha litt tørket chili oppi posen?



bottom of page