Å lage egen tørket turmat selv er gøy! Og det gjør det mulig å lage turmaten akkurat som du selv liker den. Denne egenkomponerte tørkede turmaten har mild og god smak av kremet kylling.
Jeg brukte en dehydrator til å tørke stekt kyllingkjøttdeig og grønnsakene. Du må ikke ha en egen tørkemaskin, det er mulig å tørke mat i en stekeovn med varmluftsfunksjon, så lenge ovnsdøren kan stå litt på gløtt under tørketiden.
Ingredienser:
1,5 dl hurtigris 83 gram
Rett i koppen kremet kyllingsuppe
30 gram kyllingkjøttdeig tørket
5 gram tørket spisspaprika
5 gram tørket broccoli
1/4 grønnsaksbuljong terning
3,5 dl varmt vann
5 - 10 ml olivenolje
Fremgangsmåte:
Hjemme
Stekt kjøttdeig og grønnsakene tørkes i mattørker / dehydrator over natten på hhv. 70 og 50 grader.
Før turen veies ingrediensene oppi en pose.
Bland alle ingrediensene i en vakuumpose og fjern luften. Alternativt kan du bruke lynlåspose.
På tur
Blande tørrmaten og varmt vann i f.eks. en mattermos og la stå i ca. 10 minutter.
Tilsett evt. olje, rør rundt og nyt!
Tips:
Istedenfor å bruke mattermos, kan du gjerne tilsette vannet rett i vakuumposen og legge den så i en isolasjonspose for å holde maten varm mens den godgjør seg. Min laget jeg ved å klippe en bit av solbeskyttelse til bil, la den dobbelt og brukte tape til å feste den sammen.
Det er ikke nødvendig å tilsette olje på slutten - men det smaker mye bedre om det gjør det! Hjemmetørket turmat inneholder lite fett, da det er vanskelig å tørke fett uten at det harskner.
Legg til krydder etter eget ønske - hva med å ha litt tørket chili oppi posen?