top of page

Risengrynsgrøt på termos

  • Maggy Elva Solberg
  • 12. des. 2024
  • 1 min lesing

Å servere og spise risengrynsgrøt fra termos ute i friluft er en fantastisk måte å nyte turmat på. På en kald vinterdag er det få ting som slår følelsen av å sitte ute og spise grøt fra termos.


Termosen gjør det mulig å ta med seg den klassiske julegrøten på tur, enten du er ute på en vintervandring eller en koselig skogstur. Eller om du tar den med ut i lunsjpausen på jobb, som jeg gjorde.


Julen er en tid for koselige øyeblikk, og det å pakke med seg risengrynsgrøt på tur kan gjøre friluftsopplevelsen enda mer magisk. Grøten holder seg varm lenge i en god termos, og du kan nyte den ute i naturen. En barnevennlig turmat, som faller i smak hos de fleste!


Den lune grøten er kjempegod med et dryss kanel og sukker, og ikke minst et smørøye. Den gir både et energipåfyll og en smakfull måte å gjøre friluftslivet enda mer behagelig på.

rød turkopp med risengrynsgrøt med smørøye og kanelsukker strødd over

Ingredienser:

  • Risengrynsgrøt, ferdig laget

  • Kanelsukker

  • Smør


Fremgangsmåte:

  1. Varm opp grøten i en kjele eller mikrobølgeovnen.

  2. Hell den over i en termos.

  3. Pakk med kanelsukker og smør.

  4. På tur serverer du grøten enten fra skåler eller spiser den rett fra termosen.


mattermos med risengrynsgrøt oppi med smørøye i midten

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page