top of page

Sjoko-sjokoladeknuter

Turen blir så mye hyggeligere med godt bakverk i sekken. En søndagstur med kaffe og sjokoladeboller i sekken, fristet selv husets tenåring til å bli med ut i friluft. 


Oppskriften på disse sjokoladeknutene er en modifisert versjon av Trine´s kanlesnurrer. Siden det ikke var så lenge til vi skulle ut på tur økte jeg mengden gjær. I tillegg la jeg til hakket sjokolade – for det kan vel aldrig bli nok sjokolade?! 

 

Ingredienser – 12 stk: 

500 gram hvetemel 

2,5 dl melk 

2,5 ts tørrgjær for søt bakst 

70 gr sukker 

½ ts malt kardemomme 

¼ ts salt 

½ egg 

75 gr kaldt smør i terninger 

½ egg til pensling 

 

Fyll: 

70 gr smør 

3 ss brunt sukker 

1,5 ss bakekakao 

100 gr. hakket Dronningsjokolade 

 

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og kjør sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav-middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett mer mel om du trenger det. Tilsett det kalde smøret, og elt videre til alt smøret er eltet inn, i ca. 10 minutter til. 

 

La heve under plast i ca. 1 time, eller til deigen har doblet seg. Kjevle ut deigen på melet overflate til en rektangel på ca. 50x50 cm. Rør fyllet sammen, og spre det utover halve deigen. Brett resten av deigen over. Skjær deigen i 12 strimler, tvinn hver strimmel og lag en knute. Legg på et bakebrett og pensle med egg. 

 

Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 12 minutter. 


bottom of page