Denne nydelige desserten kommer jeg garantert til å lage igjen, når anledningen byr seg!
Ingredienser:
75 gram smør
75 gram mandler
75 gram sukker
37 gram mel
37 gram havregryn
1 ts kanel
25 gram mørk sjokolade
4 epler
20 gram sukker
1 ts kanel
1 ss sitronsaft
1 ss smør til steking
Vaniljesaus
Fremgangsmåte:
(Hjemme)
Skrell eplene og del dem opp i terninger, ca. 2×2 cm. Legg de i en pose, og hell oppi sukker kanel og sitronsaft.
Hakk sjokoladen og sett i en pose eller boks.
Mål opp ingrediensene til smuldredeigen i en pose.
(På tur)
Vel fremme blander du smuldrepai-ingrediensene sammen ved å klemme godt på posen.
Varm opp en stekepanne på middels varme, og hell ingrediensene fra posen oppi pannen. Stek til smuldredeigen er blitt sprø. Legg til side.
Ha ca. 1 ss smør i en kjele over medium varme, tilsett eplene og la dem surre under stadig omrøring, til de er «karamellisert», men ikke så lenge at de blir most.
Når eplene er klare, hell over smuldrepaien og bland med eplene. Strø over hakket sjokolade og la den smelte.
Server med vaniljesaus og nyt.