top of page

Smuldrepai med karamelliserte epler

Denne nydelige desserten kommer jeg garantert til å lage igjen, når anledningen byr seg!



Ingredienser:

  • 75 gram smør

  • 75 gram mandler

  • 75 gram sukker

  • 37 gram mel

  • 37 gram havregryn

  • 1 ts kanel

  • 25 gram mørk sjokolade


  • 4 epler

  • 20 gram sukker

  • 1 ts kanel

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ss smør til steking


  • Vaniljesaus


Fremgangsmåte:

(Hjemme)

  1. Skrell eplene og del dem opp i terninger, ca. 2×2 cm. Legg de i en pose, og hell oppi sukker kanel og sitronsaft.

  2. Hakk sjokoladen og sett i en pose eller boks.

  3. Mål opp ingrediensene til smuldredeigen i en pose.


(På tur)

  1. Vel fremme blander du smuldrepai-ingrediensene sammen ved å klemme godt på posen.

  2. Varm opp en stekepanne på middels varme, og hell ingrediensene fra posen oppi pannen. Stek til smuldredeigen er blitt sprø. Legg til side.

  3. Ha ca. 1 ss smør i en kjele over medium varme, tilsett eplene og la dem surre under stadig omrøring, til de er «karamellisert», men ikke så lenge at de blir most.

  4. Når eplene er klare, hell over smuldrepaien og bland med eplene. Strø over hakket sjokolade og la den smelte.

  5. Server med vaniljesaus og nyt.



bottom of page