top of page

Toast med brie, bacon, tørket aprikos og balsamico - digg lunsj på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 29. des. 2024
  • 2 min lesing

Oppdatert: 1. jan.

Denne deilige toasten ble virkelig en hit som frilufts-brunch på hytta i romjulen. Jeg hadde en del brie igjen etter julefrokosten, samt noen tørkede aprikoser som måtte brukes.


Da kom jeg på denne oppskriften fra Brød & Korn og gjorde noen små justeringer for å tilpasse den til å kunne lages på primus. Jeg testet både toastjern og stekepanne - begge metodene funket kjempefint men jeg holder en knapp på å bruke toastjern.


Toasten byr på en fantastisk kombinasjon av smaker: den kremete og salte brien, sprø bacon, det myke innslaget av aprikosene, og det sprø, varme brødet. Balsamicoen gir en herlig friskhet og en litt syrlig kontrast som balanserer sødmen fra aprikosene. Det er en perfekt blanding av salt, søtt og syrlig som virkelig gjør at denne toasten blir mer enn bare en enkel matbit. Jeg kommer definitivt til å lage denne igjen snart – både på hytta og på tur!

tretallerken med toast stekt på primus, med brie bacon tørket aprikos og balasamico oppå

Ingredienser - toast til 2:

  • 4 skiver landbrød / loff

  • 1 pk bacon, ca. 105 gram

  • Ca. 100 gram brie

  • 6 tørkede aprikoser

  • Balsamico kremet

  • Smør

  

Fremgangsmåte:

Hjemme

  1. Skjær brød og brie i skiver, og aprikosene i terninger. Jeg delte også baconpakken i to, for at det skulle bli lettere å få plass i stekepannen.

På tur

  1. Stek baconet i en stekepanne på medium varme til det er godt stekt. Legg til side på en tallerken.

 

Jeg testet å steke toast i både stekepanne og i et toastjern.


Steking i stekepanne:

  1. Legg halvparten av brieskivene på en brødskive, dryss over halvparten av aprikosbitene og topp med baconskiver. Topp med en brødskive, og overfør toasten til stekepannen.

  2. Stek på medium lav varme (jeg stekte toasten i baconfettet) til toasten er gylden under.

  3. Snu og stek på andre siden. Sjekk ofte, så du unngår å brenne den. 

 

Steking i toastjern:

  1. Som over, men i tillegg smurte jeg smør på utsiden av begge brødskivene.

  2. Snu toastjernet ofte, så du ikke brenner brødet.

  3. Toasten er klar når osten er smeltet, og brødet er gyllent.

 

  1. Server med kremet balsamicoeddik

 

Tips:

  • På en gassbrenner, så blir stekepannen varmest i midten. Pass derfor på å rotere baconskivene underveis, så alle blir like godt stekt.

  • Legg gjerne aluminiumsfolie, over mens toasten steker i stekepannen.

 


Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page