top of page

Tuna melt - toast med tunfisk og ost, stekt på primus

  • Maggy Elva Solberg
  • 6. des. 2024
  • 1 min lesing

Denne toasten er både smaks- og proteinrik. Skikkelig mettende som kveldsmat eller lunsj.


Denne gangen stekte jeg den i en stekepanne på primus, men det kan du også gjøre over bålet, eller i et toastjern. Bare husk å følge med, så brødet ikke blir svidd!

rød turtallerken med stekt tunamelt sandwich som er delt i to

Ingredienser til 2:

  • 4 brødskiver

  • 120 gram tunfisk på boks (170 gram brutto)

  • 2 vårløk

  • 1/4 rødløk

  • 2 ss majones

  • 75 gram revet ost

  • Salt og pepper

  • Smør til steking


Fremgangsmåte:

Hjemme

  1. Hell av vannet på tunfisken, og sett den i en skål. Bruk gaffel og flak tunfisken i små biter.

  2. Hakk vårløk og rødløk i små biter, og bland de sammen med tunfisken, majonesen og osten.

  3. Smak til med salt og pepper.


På tur

  1. Smelt smør over medium temperatur på primusen eller bålet.

  2. Legg tunfiskblandingen i mellom et par brødskiver, og steker de i pannen til brødet er gyldent, og osten har smeltet. Bruk lokk eller legg over aluminiumsfolie, og snu de ofte for at ikke brødet svir seg.

Friluftsmat logo sort på transparent u undertekst.png

© 2025 Friluftsmat

  • Instagram
bottom of page